Wat is een sub-domeinnaam?

Een subdomeinnaam, ook wel subdomain genoemd is een langere variant van een domeinnaam. Je kan het zien als een onderdeel van een bestaande domeinnaam. Een voorbeeld van een subdomeinnaam is in ons geval bijvoorbeeld “support.hostboss.nl”. Dit is dus een subdomein van het domein shopies.nlOver het algemeen wordt een subdomeinnaam vaak gebruikt als ontwikkelomgeving, zoals dev.hostboss.nl. Daarnaast wordt het ook gebruikt voor het hosten van een gescheiden onderdeel van je website, bijvoorbeeld een helpdesk systeem.

Is het altijd mogelijk een subdomein aan te maken?
Ja, geen enkel probleem. Je kan een onbeperkt aantal subdomeinen aanmaken op al onze pakketten bij Hostboss.nl. Via jouw DirectAdmin controlepaneel bij het kopje Subdomain Management kun jij, zoveel subdomeinen aanmaken als je zelf wil.Het aanmaken van een subdomein kan direct, realtime. Het kan echter wel vanwege de wijziging in de DNS 2 tot maximaal 4 uur duren voordat het subdomein ook daadwerkelijk in jouw internet browser werkt.

Hoe maak ik een subdomeinnaam?
Je logt in op DirectAdmin welke je van ons bij aankoop van je hosting pakket ontvangt. Hier klik je op het kopje Subdomain management. Hier kun je vervolgens jouw gewenste subdomein invoeren bij Add sub-domain. Vervolgens klik je op create waarna jouw eigen persoonlijke subdomein aangemaakt is. Er komt nu ook een mapje op de FTP, die de naam heeft van jouw subdomein. Hier kun jij je website bestanden in uploaden waarna deze via het internet zichtbaar zullen zijn.
  • 0 gebruikers vonden dit artikel nuttig
Was dit antwoord nuttig?

Gerelateerde artikelen

Betaling van de domeinnaam

Een domeinnaam betaal je per jaar. Wanneer je een domeinnaam bestelt dan is dit voor een minimale...

Domeinnaam koppelen aan je webhostingpakket

Je hebt een domeinnaam gekocht en wil hier graag een website op plaatsen en een bijbehorend...

Domeinnaam verhuizen

Wanneer je een domeinnaam verhuist komt hier van alles bij kijken. Heel belangrijk is natuurlijk...

Vreemde tekens in een domeinnaam

Wanneer je een domeinnaam wil registreren, zul je eerst natuurlijk een naam moeten verzinnen. Dit...

Wat is een toplevel domeinnaam?

Een top level domain of eigenlijk beter bekend als een TLD is het laatste gedeelte in een...

Powered by WHMCompleteSolution