Hoe installeer ik gratis SSL

Wanneer je SSL wilt gebruiken op je website (wat sterk aangeraden wordt) volg dan onderstaande stappen. Nu je bent ingelogd ga je naar je DirectAdmin omgeving van de webhosting en domeinnaam waar het om gaat. Wanneer je in je DirectAdmin zit neem je de volgende stappen:

1. Login bij hostboss.nl
2. Ga naar je domeinnaam en klik onderaan de pagina op "DirectAdmin"
3. Bij DirectAdmin aangekomen zoek je Advanced Features, hieronder staat SSL Certificates, klik hierop.
4. Klik op deze pagina op het tweede bolletje van boven en daarna selecteer je "Free & automatic certificate from Let's Encrypt"
5. Vul je domeinnaam (wanneer deze er nog niet staat) en je email adres in en klik onderaan op "save".

Je certificaat wordt nu geinstalleerd. Alleen moet ook je domeinnaam weten dat je website nu via SSL loopt. Hiervoor onderneem je de volgende stappen:

1. Ga weer naar de "homepage" van je "DirectAdmin" en klik bovenaan op "domain setup"
2. Alle vinkjes moeten aangevinkt zijn en het tweede bolletje moet geselecteerd zijn. Klik nu op "save".

Het kan een paar minuten duren maar daarna moet je website lopen via SSL. Mocht je er niet uitkomen stuur dan een support ticket in.

• SSL